Isuzu ska bli Sveriges snabbast växande pickup-märke

 

Isuzu Sverige kommer under våren att öka sitt återförsäljarnät med minst tolv nya handlare. Detta som ett första steg i planen att tredubbla försäljningen av pickupen D-Max i Sverige på två år.

De första fyra handlarna som ska representera märket på tidigare så kallade ”vita” distrikt är: Tofta Bil i Kristianstad, som inom kort följs av Fordonsmäklarna i Segeltorp, Mårtenssons Bil i Malmö och Bilbörsen i Linköping. I skrivande stund slutförs förhandlingar med ytterligare åtta handlare. Vilka dessa är kommer att offentliggöras så snart alla kontrakt är undertecknade.

Isuzu Sverige har en aggressiv plan för en snabb expansion i Sverige. Pickupen D-Max har en helt annan marknadsposition i resten av Europa. Den var till exempel mest sålda pickup i Norge 2015.

– Vårt mål är att inom två år tredubbla försäljningen i Sverige. Vi ska vara bland Topp-3 i pickup-segmentet. Isuzu D-Max har en marknadsandel i Europa på 15 procent. Det ska vi överträffa, säger Torbjörn Lillrud, vd för International Motors Nordic AB.