Isuzu Sverige växer snabbast

Huntsman

När Europa-statistiken över Isuzu-försäljningen under årets fem första månader summerats, visar det sig att Sverige har den största ökningen bland de 31 länder i Europa som säljer Isuzu.

Med en ökning på hela 63 procent jämfört med samma period förra året, intar Sverige nu en sjätteplats bland de 31 länder som säljer Isuzu i Europa. Under perioden januari till maj 2017 såldes 296 pickuper i Sverige, vilket är en ökning med 114 bilar mot förra året.

– Satsningen på tio ”skräddarsydda” modeller, kraftfull marknadsföring och 50-talet laddade återförsäljare har visat sig vara ett bra recept för att relansera varumärket, säger Gustav Freij, varumärkesdirektör på Isuzu Sverige.

Satsningen på återförsäljarledet har också varit lyckad. I årets GA-enkät (en undersökning där återförsäljarna betygssätter sina generalagenter) klättrade Isuzu från en placering strax under medel till en plats på listans övre halva.

– Vi har en bit kvar. Både till att vara en av landets bästa generalagenter och till målet att sälja 1.000 pickuper. Men – vi har tagit ett stort steg på vägen, säger Gustav Freij.