Jägarna återvänder i ny skepnad

Nu står det klart att succéfilmerna får en fortsättning som original-serie i C More med exklusiv streamingpremiär under 2018. I huvudrollen som Erik återses Rolf Lassgård och rollistan innehåller denna gång även namn som Huntsman, Viking och AT35.

Långfilmsserien Jägarna har nått närmast kultstatus med filmernas porträttering av maktkampen på den norrländska landsbygden när den hemvändande polisen Erik på flera sätt hamnat i konflikt med både sin familj och den lokala polismakten.

– Arbetet med Jägarna-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen, säger Rolf Lassgård.

Den flerfaldigt Guldbaggeprisade filmserien Jägarna centreras kring polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård). I Jägarna (1996) återvänder Erik från Stockholm till sitt barndomshem i Norrbotten och upptäcker hur det lokala jaktlaget gått långt utanför lagens gränser. Erik fastnar i en svindlande historia med mord och svek. Filmen blev en stor succé och i uppföljaren, Jägarna 2 (2011), beger sig Erik ännu en gång motvilligt hemåt för att assistera i en utredning som tar allt mer dramatiska vändningar – och återigen finner han sig på kollisionskurs med sina familjemedlemmar och lagen.

– Jägarna har med sin tematik och unika skildring lämnat ett bestående avtryck i Filmsverige. Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla över att få ta Eriks resa vidare och över att Rolf Lassgård väljer att återvända i huvudrollen. Satsningen på våra C More originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef C More och TV4.

När historien fortsätter har Erik ännu en gång lämnat Stockholm och återvänt till sin hembygd, men den här gången för gott. Rolf Lassgård tar återigen sig an rollen som den egensinnige polisen Erik.

– Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen. Ska bli skoj att få gestalta Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf.

Långfilmserien om polisen Erik, regisserade av Kjell Sundvall, har blivit svenska klassiker. För regin denna gång står den prisbelönte regissören Jens Jonsson (Snabba cash - Livet deluxe). Jägarna är en originalserie från C More i sex delar med exklusiv premiär under nästa år i streamingtjänsten och kommer därefter att sändas i TV4. Inspelningarna sker i Norrbotten i området kring Älvsbyn och startade i augusti.

Huvudförfattare av manus är Björn Carlström (Jägarna, Jägarna 2) och Stefan Thunberg (Jägarna 2, Hamilton: I nationens intresse). Serien produceras av Harmonica Films och SF Studios och är en samproduktion mellan C More/TV4, SF Studios och Filmpool Nord.